Οργάνωση

ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Τα σχολεία ανοίγουν και το πρώτο κουδούνι είναι έτοιμο να χτυπήσει για να υποδεχτεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του. Ένα όμως από τα βασικότερα βήματα για την επιστροφή στα θρανία είναι η οργάνωση του χώρου μελέτης των παιδιών. Ακούγεται σαν σπαζοκεφαλιά για πολλούς γονείς αλλά ίσως μπορεί να φανεί σαν μια αρκετά δημιουργική εργασία που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και στην μελέτη των παιδιών. Καλό θα ήταν να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι ένας όμορφος και οργανωμένος χώρος μελέτης συμβάλει με θετικό τρόπο στην συγκέντρωση και στην καλύτερη επίδοση του παιδιού στις σχολικές του υποχρεώσεις.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα παρακάτω tips οργάνωσης:

  • Ο χώρος μελέτης

Θα πρέπει να βρίσκεται σ 'ένα δωμάτιο όπου το παιδί μπορεί να απομονωθεί και να συγκεντρωθεί. Καλό θα ήταν κοινόχρηστοι χώροι όπως η κουζίνα ή το σαλόνι να μην χρησιμοποιούνται για μελέτη καθώς είναι χώροι με φασαρία που συγκεντρώνονται πολλά μέλη της οικογένειας με αποτέλεσμα να διασπάται η προσοχή του παιδιού.

  • Το γραφείο: 
  • Ένα ευρύχωρο γραφείο ή ένα άνετο τραπέζι είναι απαραίτητο κυρίως για τους μαθητές του δημοτικού. Ιδανικά ένα γραφείο με αρκετά συρτάρια και αποθηκευτικούς χώρους θα ήταν μια ιδανική λύση. Εδώ καλό θα ήταν να αναφέρουμε ότι ένα γραφείο με στοιβαγμένα βιβλία και τετράδια στην επιφάνειά του είναι αρκετά αποτρεπτικό θέαμα για να μελετήσει εκεί και να συγκεντρωθεί το παιδί.

Ακόμα κι αν ο χώρος είναι μικρός και δεν επιτρέπει ένα μεγάλο γραφείο, προμηθευτείτε ή κατασκευάστε αυτοσχέδιους αποθηκευτικούς χώρους και κατασκευές όπως μολυβοθήκες για ξυλομπογιές και μαρκαδόρους. Μπορείτε να στερεώσετε ράφια στους τοίχους του δωματίου ώστε να δημιουργηθεί επιπρόσθετος χώρος για να αποθηκεύσετε βιβλία, τετράδια και ότι άλλο εσείς θέλετε.

  • Εκκαθάριση του γραφείου:

Λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους αφιερώστε χρόνο μαζί με το παιδί σας για κάνετε μία καλή εκκαθάριση στο γραφείο του. Απομακρύνετε όσα αντικείμενα δεν θα χρειαστεί το παιδί όπως τελειωμένους μαρκαδόρους, παλιά τετράδια ή ακουαρέλες κλπ. Μην ξεχνάτε να ανακυκλώσετε όσο περισσότερα υλικά μπορείτε.

Μπορείτε να κάνετε μία λίστα με τα νέα αντικείμενα που θα χρειαστεί το παιδί με βάση την εκκαθάριση που προηγήθηκε. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τα περιττά έξοδα βλέποντας ποιες πραγματικά είναι οι ανάγκες στον σχολικό εξοπλισμό του παιδιού σας.

  • Φως- Φωτιστικό:

Ο καλός φωτισμός είναι το Α και το Ω για ξεκούραστο διάβασμα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το γραφείο του παιδιού να βρίσκεται σ 'έναν καλά φωτιζόμενο χώρο. Ιδανικά και το φυσικό φως θα ήταν μια καλή λύση για μελέτη. Αξιοποιήστε τυχόν παράθυρο ή μπαλκονόπορτες για την τοποθέτηση του γραφείου.

  • Καρέκλα :

Μια άνετη, εργονομική καρέκλα που δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο θα ήταν η ιδανική επιλογή για μελέτη.

  • Ρολόι:

Σε περίπτωση που το παιδί σας δεν μπορεί να οργανώσει σωστά το χρόνο μελέτης του μπορείτε να βάλετε ένα ρολόι στο γραφείο του και να ορίσετε ένα χρονικό όριο στο οποίο θα έχει τελειώσει την μελέτη κάθε μαθήματος.

Αυτά λοιπόν αποτελούν μερικά tips οργάνωσης. Ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμα.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

© 2020 KidsLearnEnglishΔιατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε